Social

#amenda #biciclisti #codul rutier #schimare cod rutier

Se schimba Codul Rutier

Biciclistii care circula pe langa pistele speciale vor fi amendati incepand cu data de 19 ianuarie 2013, potrivit noilor reglementari ale Codului Rutier.

Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, spune ca a cerut o reevaluare la nivel national a pistelor, in vederea regandirii executarii acestora.

"Daca autoritatile au pretentia ca biciclistii sa respecte reguli de circulatie, atunci si autoritatile trebuie sa le asigure conditii sigure pentru deplasare", a declarat Dinita pentru evz.ro.

De asemenea, va fi obligatorie obtinerea de permise pentru mopede, scutere, ATV-uri, vehicule a caror viteza maxima nu depaseste 45 km/h, iar capacitatea cilindrica nu este mai mare de 50 de centimetri cubi. Examenul pentru obtinerea permisului pentru scutere presupune doua probe: una teroretica, de evaluare a cunostintelor, si una practica, de verificare a comportamentului si aptitudinilor.

Noul Cod Rutier mai prevede ca reinnoirea permisului de conducere se va face doar dupa efectuarea unui control medical.

Sursa foto: autobis.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea