Social

# reducere numar elevi # numar elevi #elevi

Se reduce numarul de elevi din clase! De cand se aplica decizia luata de Ministerul Educatie

Ministrul Educatiei a aprobat reducerea numarului de elevi din clase. Astfel, nu vor mai fi mai mult de 26 de elevi in clasele teoretice si mai mult de 24 in clasele tehnologice si vocationale.

 

Modificarea  aprobata de ministrul Educatiei, Sorin Mihai Cimpeanu, se aplica doar in invatamantul liceal.

Astfel, numarul elevilor in clasa se va reduce de la 28 la 24 pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional, inclusiv dual, precum si pentru filiera vocationala - profil sportiv, teologic, pedagogic si invatamantul liceal de arta, de la 28 la 26 de elevi in clasa pentru filiera teoretica, a anuntat Ministerul Educatiei.

Decizia a fost luata prin ordinul ministrului Sorin Cimpeanu, privind Metodologia pentru cifra de scolarizare in preuniversitar. Ministrul a declarat in aceeasi zi de joi ca impactul micsorarii numarului de elevi va avea un impact important bugetar, potrivit realitatea.net.

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare a fost trimis spre publicare in Monitorul Oficial, joi, 21 ianuarie 2021. Acesta urmeaza sa se aplice incepand cu anul scolar 2021-2022.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea