Social

#amenzi #comercianti #alimente #amenda # pret la raft # pret alimente

Se maresc amenzile pentru comerciantii care nu afiseaza pretul corect la raft

Guvernul a decis marirea amenzilor pentru producatorii de imbracaminte si comerciantii care au expuse pe raft alimente cu etichete care ofera informatii false.

"Executivul a aprobat modificarea Hotararii de Guvern pentru revizuirea actelor normative privind protectia consumatorului in cazul etichetarii produselor alimentare si a celor textile. Sanctiunile au fost majorate ca urmare a deselor controale care au urmarit modul in care erau prezentate informatiile despre aceste doua categorii de produse", a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), citat de evz.ro.

Amenzile s-au dublat, acestea variind intre 1.000 lei şi 10.000 lei.

De asemenea, vor fi pedepsiti mult mai aspru si comerciantii care au un expus un pret pe raft, iar la casa de marcat produsul are alt tarif. Amenzile au fost majorate de la 500 lei la 2.500 de lei, si de la 50 de lei la 100 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea