Social

Se intetesc tensiunile la granita dintre Georgia si Abhazia

Spiritele s-au incins din nou la granita dintre Georgia si regiunea separatista Abhazia, din cauza unui incident provocat, se pare, de cativa soldati rusi in stare de ebrietate . Militarii au fost retinuti de politia georgiana, dupa ce transportorul lor blindat a lovit masina unor civili.

Georgienii sustin ca un convoi militar rusesc, din cadrul trupelor de mentinere a pacii, s-a deplasat prin zona fara acordul autoritatilor de la Tblisi. Un transportor blindat a provocat un accident si apoi a incercat sa fuga, dar a fost oprit de o masina a politiei georgiene. Cinci soldati au fost retinuti, desi au opus rezistenta.

In timpul incidentelor, un barbat a fost ranit. Un ofiter rus sosit la fata locului a refuzat sa dea declaratii. Georgienii sustin ca soldatii rusi erau in stare de ebrietate. Un reprezentant al fortelor de mentinere a pacii care a fost de fata la tot ce s-a intamplat, a recunoscut ca soldatii erau beti.

Guvernul georgian a difuzat ieri si imagini filmate de avioanele-spion fara pilot, care arata ca Rusia a desfasurat in Abhazia armament greu, ceea ce ar incalca mandatul fortelor de mentinere a pacii. Cateva avioane-spion au fost doborate in ultimele saptamani deasupra Abhaziei. In Georgia au loc miercuri alegeri parlamentare anticipate in care partidul presedintelui Mihail Saakasvili este marele favorit.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea