Social

#horoscopul lunii februarie 2009 #depresie #luni #cea mai deprimanta zi

Se apropie cea mai deprimanta zi din 2014!

Data de 20 ianuarie este considerata a fi cea mai deprimanta zi, la aceasta concluzie ajungand un psiholog britanic care a creat o formula matematica pentru a identifica cele mai dificile momente ale anului, scrie Mediafax.


Teoria despre "Blue Monday" a aparut in 2005, cand psihologul britanic Cliff Arnall a creat o formula matematica elaborata pentru a calcula cele mai ingrozitoare zile ale anului, informeaza theguardian.com.

Psihologul a luat in considerare vremea din aceasta perioada, facturile la utilitati, datoriile, nivelul motivational, sarbatorile de iarna, precum si faptul ca cei mai multi oameni urasc zilele de luni.

Astfel, Cliff Arnall a stabilit ca cea de-a treia zi de luni a anului sa fie considerata cea mai deprimanta zi, avand in vedere ca oamenii in aceasta perioada manifesta o stare de tristete, inactivitate si consuma carbohidrati in exces.

insa aceasta teorie a psihologului a fost cauza unor dispute, intrucat acesta a creat formula ca parte a unei campanii de marketing pentru o companie de turism. Astfel, s-a luat in calcul ideea ca opinia publica este influentata sa işi programeze o vacanta in aceasta perioada pentru a scapa de starea de depresie.

In schimb, in acest an, o companie de bauturi contrazice aceasta teorie, anuntand ca "Blue Monday" nu este in cea de-a treia zi de luni a anului, ci in prima zi de luni a anului. Aceasta zi, considera compania, este cea mai deprimanta, intrucat este prima luni la locul de munca in noul an.

Un studiu realizat pe un eşantion de 2.000 de britanici a aratat ca persoanele care stau langa fereastra sau care ies la plimbare pot scapa mai usor de starea de depresie din aceasta perioada a anului. De asemenea, expertii recomanda sporturile specifice iernii sau, daca vremea este mult prea friguroasa, exercitiile la sala.

Sursa foto: micah.sparacio.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea