Social

Scutul antiracheta mai asteapta

Planurile SUA de a instala un sistem antiracheta in Europa ar putea fi amanate cu mult dincolo de data-tinta stabilita pentru 2013, dupa ce experti din cadrul Ministerului Apararii au constatat ca rachetele de interceptare nu au fost testate in mod adecvat, scrie „Associated Press".

Initial, administratia de la Washington a ignorat aceste constatari si le-a dat asigurari congresmenilor ca sistemul va functiona.

In conditiile in care forul legislativ este hotarat sa ceara teste suplimentare, Pentagonul si-a schimbat pozitia si pregateste trei teste de interceptare, proces care ar putea dura mai multi ani.

O amanare ar echivala cu un esec pentru actualul presedinte, George W. Bush, pentru care sistemul antiracheta este una dintre principalele prioritati in plan militar.

O intarziere ar insemna totodata ca decizia-cheie a lansarii proiectului va fi amanata pentru mult timp dupa instalarea viitorului presedinte, in ianuarie 2009.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea