Social

#scut anti-racheta #sua #europa #buget #romania

Scutul anti-racheta, afectat de criza

Statele Unite par din ce in ce mai putin interesate de scutul anti-racheta din Europa de Est. Dupa oferta facuta Rusiei, de a renunta la el in cazul in care Iranul este convins sa opreasca programul nuclear, acum oficialii recunosc ca planurile de aparare sunt afectate de criza financiara.

Robert Hale , contabilul-sef al Departamentului American al Apararii, este hotarat sa taie cheltuielile cu orice pret , informeaza Romania libera. "Scopul nostru este sa nu cerem suplimentari de fonduri pentru anul fiscal 2010", a spus Hale in fata Comisiei pentru buget a Camerei Reprezentantilor.

Guvernul Obama a alocat Apararii 663,7 miliarde dolari, iar presedintele a promis ca nu vor exista mariri de buget. In cadrul bugetului, 553,7 mld. sunt alocati pentru programele militare aflate in desfasurare si 130 mld. pentru operatiunile din Irak si Afganistan.

Hale a insistat asupra nedepasirii bugetului in conditiile in care mai multe rapoarte independente au aratat ca proiectul scutului antiracheta va depasi in acest an bugetul prevazut. Chiar si cu investitii de 9 pana la 13 miliarde de dolari, scutul nu ar proteja intreg sud- estul Europei , iar parti din Sudul Romaniei ar ramane neprotejate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea