Social

#metrou #scumpire #metrorex

Scumpiri repetate pentru cartela de metrou, timp de un an

Planul de scumpire al cartelei de metrou a fost deja stabilit de Metrorex , chiar daca micsorarea subventiilor, ceruta de FMI, nu a inceput inca.

Directorul general al Metrorex S.A., Gheorghe Udriste sustine ca metoda cea mai buna de crestere a pretului cartelei de metrou sunt scumpirile succesive, desfasurate pe o perioada mai lunga de un an.

“Vor trebui puse in aplicare masurile impuse de Fond si va trebui sa gasim solutii prin care sa facem de asa maniera incat nici calatorul sa nu simta si, in acelasi timp, subvensiile pe care le primim sa fie micsorate. Cand vii cu o majorare de 15% o data il darami pe om, dar cand vii cu 3% la una, doua, trei, patru sau cinci luni se dilueaza impactul”, a explicat Udriste, citat de Realitatea.net.

Pretul cartelei de metrou a fost majorat ultima oara in septembrie 2010, cu 8%. O cartela cu doua calatorii costa 3 lei, iar pentru zece calatorii, romanii platesc 9 lei.

Potrivit acordului Guvernului cu FMI, Metrorex si RATB vor mari pretul calatoriilor cu mai mult decat rata inflatiei, pentru a-si putea acoperi veniturile si pentru a renunta la o parte din subventiile de stat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea