Social

#scriitorul florin toma #florin toma # incendiu matei bals #matei bals #incendiu

Scriitorul Florin Toma confirma ca in Matei Bals caloriferele erau reci

Scriitorul Florin Toma a fost pacient la Spitalul Matei Bals din Capitala. Acesta a confirmat ca in perioada in care a fost internat nu era caldura in spital. 

 

Scriitorul a fost internat in urma cu o luna si povesteste ca in saloane caloriferele erau reci. Potrivit declaratiilor acestuia singurele zile in care temperatura in salon a fost mai acceptabila au fost cele in care era cald afara.

”Marea problema de acolo a fost frigul, dar, in cazul meu, s-a rezolvat printr-o cerere expresa a unei paturi in plus. In schimb, am fost foarte uimit de eroismul corpului medical.

Ma surpinde si ma intristeaza faptul ca sunt scoase asistente si infirmiere pe primul loc la anchetatori in cazul marilor tragedii. Fac pariu ca, dupa cinci ani de ancheta, cei de la Omoruri vor stabili ca doua infirmiere sunt vinovate si de aceasta tragedie. 

Am fost internat acum o luna. Din 21 de zile, zece am resimțit frigul, dar nu pentru ca s-ar fi ameliorat temperatura camerei, ci pentru ca era mai cald afara. Toate caloriferele erau reci, ne incalzeam cu paturi. 

In camera erau cam 15-16 grade. Mi s-a spus ca nu am voie sa aduc instalații electrice, aeroterme, se lucra cu oxigen...

Vorbim de raportul intre bolnav - un om care vine acolo nu vine la odihna - si managementul acelui spital. Potrivit fostului manager, cladirea dateaza din 1953, dar a fost modernizata. Eu ma intreb daca s-a pus accent deosebit pe incalzire, stia domnul manager ca era vorba de o situație ingrozitoare privind incalzirea. S-a gandit la treaba asta incepand din noiembrie? Ancheta de aici trebuie sa porneasca. Sa aduci repede niste infirmiere si asistente imediat primele si sa le ceri socoteala...ar trebui sa le fie rusine”, a declarat scriitorul pentru realitatea.net.

 

Citeste si:

 

Incendiu de proportii la Matei Bals! 4 morti, peste 120 de pacienti evacuati! Cauza incendiului

Pacientii ingramaditi pe holuri la Matei Bals. Protocoale nerespectate

Incendiul de la Matei Bals ar fi fost evitat daca se aeriseau incaperile

Matei Bals nu avea caldura! Ruda unei paciente a dus o aeroterma in salonul care a luat foc, la cererea personalului medical

Inca o victima a fost gasita carbonizata la Matei Bals. Bilantul se ridica la 5 decese

3 medici de la Matei Bals intoxicati cu fum! Care este starea acestora

Oficialii si rudele pacientilor internati se contrazic in declaratii! Ba era caldura, ba nu era caldura! Care este adevarul?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea