Social

#scoala #campanie #vaslui

Scolile, transformate in masa de manevra electorala

» Presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi (PSD), sustine ca multe primarii din acest judet nu au bani pentru igienizarea scolilor.

» Oficialul vasluian este contrazis insa chiar de catre seful ISJ.

» "Acum din ce ati vrea sa-si faca politicienii subiecte electorale? Din cazul Elodia?" Declaratia apartine vicepresedintelui CJ Vaslui, Corneliu Bichinet (PRM).

 

"Le-am cerut primarilor sa aiba pe lista de prioritati igienizarea unitatilor scolare. O parte dintre ei sunt nevoiti sa apeleze la credite bancare pentru a face rost de bani, iar altii se vor descurca asa cum pot si vor face, ca in fiecare an, lucrari de mantuiala. Nu exista alte solutii, din pacate", a declarat presedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi. In cursul anului scolar 2007-2008, din cele 452 de scoli din judet, doar 370 au primit astfel de autorizatii sanitare. Ca si in alte judete ale tarii, unitatile scolare din Vaslui se afla in administrarea primariilor, iar cheltuirea banilor cade in responsabilitatea acestora. "stiu ca, in fiecare an, fiecare primarie are in buget sume pentru intretinere si reparatii scoli. Ce se intampla mai departe cu acesti bani, nu stim. Cert este ca primim tot felul de sesizari in care se spune ca primarul X, in loc sa cumpere tabla sau lemn, a bagat banul in buzunar. Mergem, facem verificari si, de cele mai multe ori, fapta se adevereste. Sunt multe nereguli in acest segment de activitate", ne-a declarat directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Vaslui, Mihaita Pantaru.

 

De aceeasi parere este si seful Inspectoratului scolar Judetean Vaslui. "Sunt scoli care au bani, dar nu-i cheltuiesc. Sunt primarii care cheltuiesc banii pentru scoli pe alte destinatii. De exemplu, au venit foarte multi bani de la Guvern pe reparatii capitale. stiti ce se face de acesti bani? Se cumpara termopane si polistiren pe pereti, in loc sa se faca grupurile sanitare, cu apa curenta si tot ce trebuie. De asta scolile si gradinitele nu sunt autorizate si nici nu vor fi, cu grupurile sanitare insalubre pe care le au acum", a declarat prof. Florin Ciurariu, inspectorul scolar general al judetului.

 
Vicepresedintele CJ, Corneliu Bichinet, cred ca subiectul "bani pentru scoli" a ajuns motiv de a mai strange niste voturi. "De obicei, se fac reparatii la scoli, ca de acolo mai vin niste voturi. Acum din ce ati vrea sa-si faca politicienii subiecte electorale? Din cazul Elodia?", a spus Bichinet.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea