Social

#scoala #elev #lucrari

Scoli darapanate si lucrari stagnate, cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar

In fiecare an debutul anului scolar este o problema atat pentru elevi si parinti, cat si pentru autoritati. Nici 2009 nu face vreo diferenta. 15 septembrie va gasi multe dintre scolile din tara darapanate sau cu lucrarile de curatenie pe ultima suta de metri. Principala cauza este in acest an lipsa banilor.

Mai este o saptamana pana la inceperea anului scolar si in mai toata tara situatia este ingrijoratoare. O parte a unitatilor de invatamant au acoperisurile sparte, fara tamplarie , altele sunt doar pe jumatate renovate.

Potrivit Stirilor ProTV, numai in Capitala sunt 30 de scoli care nu se afla in stare potrivita pentru a-si deschide portile pentru un nou an scolar. Multe dintre ele se afla in stare de santier, cu usi, geamuri si lustre care asteapta sa fie montate, altele inca nevaruite.

Reporterii Pro TV au mers ieri la Scoala nr. 23 din Bucuresti, pentru a vedea care este starea lucrarilor cu 7 zile inainte de inceperea scolii . Au gasit lucrari neterminate si muncitori care dormeau cu scuza ca afara ploua. Totusi, reprezentantii Primariei promit ca vor termina reparatiile in scoli pana la sfarsitul acestei saptamani.

Aceeasi situatie este si in scolile din tara, unde lucrarile nu s-au incheiat inca. Principalul motiv pentru acest lucru este lipsa banilor. Insa Ministerul Educatiei a solicitat autoritatilor locale sa aloce mai multe fonduri pentru scoli, astfel incat pe 15 septembrie unitatile de invatamant sa isi poata primi elevii.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea