Social

#jurist #meserias #facultate #scoala postliceala

Scoala romaneasca produce juristi pe banda, desi meseriasii sunt cautati

Facultatile si scolile postliceale nu sunt corelate cu piata muncii, arata rapoartele Comisiei Prezidentiale pentru Educatie si cele ale Ministerului Educatiei.

Specializarile cerute pe piata sunt ignorate, in timp ce absolventii ingroasa randurile somerilor, deoarece s-au pregatit pentru domenii cu o inflatie de forta de munca .

Cele mai cautate specializari in acest an au fost dreptul, administrarea afacerilor, finante-banci si limbi straine . In schimb, in universitatile tehnice, locurile subventionate de stat nu au fost ocupate integral.

Daca la Facultatea de Constructii din Bucuresti s-au inscris, in 2010, de trei ori mai putini candidati decat anul trecut, situatia la Stiinte Politice este diametral opusa: concurenta a crescut de opt ori, potrivit Gandul.

La Universitatea din Bucuresti , la limbi moderne aplicate, concurenta a crescut in acest an la 124 pe un loc.

Specializarile cautate in alte tari europene, ca ingineria mediului, se afla printre ultimele ultimele optiuni ale tinerilor

In lipsa candidatilor, Scolile de Arte si Meserii au fost desfiintate cu totul in 2009, fiind inlocuite de liceele tehnice si profesionale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea