Social

Scoala face plecaciuni la Monica si Iri

Monica Gabor, cel mai mediatizat elev din Romania, a dat peste cap toate regulile la banchetul de absolvire de la Liceul Henri Coanda din Bacau, acolo unde invata.

Initial, Monica a anuntat ca va veni la petrecere insotita de iubitul ei, omul de afaceri Irinel Columbeanu. Desi si-a platit consumatia de un milion si jumatate de lei, Columbeanu a renuntat la petrecere, se pare din cauza scandalului legat de absentele iubitei sale.

Monica a vrut sa transforme banchetul intr-o parte a reality show-ului care ruleaza pe postul B1 TV si sa mearga cu echipa de filmare. Parintii elevilor de clasa a XII-a s-au gindit insa ca si copiii lor trebuie sa se bucure de moment.

Comitetul de parinti a luat decizia de a interzice la petrecere prezenta oricarui cameraman sau fotoreporter profesionist. Si in Consiliul de Administratie al liceului am luat aceeasi masura, de a nu permite filmarile facute de profesionisti.

Si noi, si parintii ne-am temut de mediatizarea excesiva si de faptul ca banchetul este al intregii promotii, nu doar al elevei Monica Gabor, ne-a declarat directorul adjunct al liceului, Carmen Popa.

Elevii au semnat

Echipele de filmare de la aproape toate televiziunile nationale au stat lipite ieri de usa blocului in care locuieste tinara devenita vedeta peste noapte. Cameramanii postului unde are contract Monica Gabor au filmat toata ziua pentru show.

Liceanca a facut, in jurul prinzului, o declaratie surprinzatoare: Fiecare dintre participantii la banchet a semnat o declaratie pe propria raspundere ca, daca vinde vreo poza sau vreo caseta cu mine la ziare sau la televiziuni, va fi amendat sau va fi dat in judecata.

Informatia a fost confirmata de un parinte si de un profesor de la Liceul Coanda. Conducerea scolii nu a avut insa nici o implicare in aceasta actiune.

Nu stiu nimic despre asa ceva, noi nu i-am pus pe elevi sa dea vreo declaratie. Cine ar putea sa le interzica sa se filmeze sau sa se fotografieze la petrecerea lor?, ne-a declarat Carmen Popa.

Ce sa spun?

Am incercat sa clarificam misterul: cine ii va da in judecata pe colegii Monicai si daca ei au semnat sau nu vreun angajament. Monica Gabor a iesit in usa, nu inainte insa ca echipa de la postul B1 sa isi porneasca aparatul de filmat, iar ea sa intrebe: Ce sa spun?.

Da, ar putea fi dati in judecata daca filmeaza, a spus tinara. Apoi s-a razgindit si a zis ca oricine poate filma, dupa care s-a razgindit din nou si a declarat ca imaginile nu pot fi folosite. Cine i-ar putea da in judecata?, am incercat sa lamurim. Nu stiu, a raspuns Monica.

Radu Ababei, seful Inspectoratului Scolar Bacau, s-a aratat indignat de situatia creata la banchetul Liceului Coanda. Este exagerat ceea ce se intimpla. Sint pur si simplu revoltat ca o eleva poate stabili programul celorlalti copii.

Daca voia ca imaginile sa nu fie folosite, atunci trebuia sa faca petrecere la ea acasa si nimeni nu avea dreptul sa foloseasca imaginile. Nici fiica presedintelui Basescu nu si-a permis asa ceva, ne-a declarat Radu Ababei.

Monica aduce scutiri de la Paris

In catalogul clasei a XII-a, in dreptul elevei Monica Gabor s-au adunat 41 de absente in primul semestru, toate motivate medical, si alte 70, in acest semestru. Situatia a intrat in atentia Inspectoratului Scolar Judetean , care a trimis o comisie sa ancheteze cazul.

Explicatia data de conducerea scolii este ca Monica nu lipseste de la toate orele intr-o zi, ci numai la citeva. Mi s-a spus ca se intimpla sa vina la doua-trei ore, dupa care sa vina elicopterul si sa o ia de la scoala sau sa o aduca la ore, spune Horodnic.

Dupa o excursie la Paris, Monica a adus o scutire medicala care a dat mare bataie de cap reprezentantilor scolii. Ca sa se poata motiva absentele, scutirea a trebuit tradusa la un birou notarial autorizat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea