Social

#scoala de acasa #domiciliu #examen

Scoala de acasa: 4 solutii de pregatire pentru examene de la domiciliu

Scoala de acasa este, cu siguranta, o experienta memorabila, deopotriva pentru copii, dar si pentru parinti. Pentru cei din urmă, nu este deloc usor sa devii “profesor” in timp ce ai si un serviciu, motiv pentru care lucrurile se complica. Scoala de acasa nu implica evaluarea corecta a elevului, drept pentru care este nevoie, uneori, de testari suplimentare, care sa iti ofere o expresie reala a progresului copilului. Iata, insa, ca exista metode moderne de testare a cunostintelor, care ar putea sa te ajute in momentele in care scoala se face de acasa.

Cauta site-uri specializate  in testare educationala

Este important de stiut faptul ca au aparut din ce in ce mai multe platforme care se ocupa de realizarea de testari de cunostinte pentru diferite nivele de varsta. Vei vedea ca acestea iti pun la dispozitie toate elementele necesare pentru a-ti ajuta copilul sa invete, dar si sa isi testeze cunostintele. Pe site-ul testare cu brio, vei gasi teste de limba romana, matematica, de inteligenta emotionala si chiar teste de inteligenta. In general, aceste site-uri ofera posibilitatea testarii si in regim individual, dar si in regim institutional, de grup, astfel incat rezultatele sa fie cumulative. Testarile pot fi grupate sub forma de abonamente, cu un anumit numar de verificari inclus, in functie de pachetul ales. Aceste teste ofera o valoare reala a dezvoltarii cognitive a copilului chiar si in varianta scolarizarii de acasa.

Acorda timp copilului, in fiecare zi

Uneori, poate fi destul de complicat sa fii si profesor dupa ce ai avut o zi grea la serviciu. E dificil ca dupa ce te intorci de la serviciu sa iti ajuti si copiii la temele primite de la scoala online. Insa, trebuie sa te mobilizezi si sa lucrati zilnic, impreuna, un anumit numar de ore, pentru a nu bate pasul pe loc. Lucrand in fiecare zi, chiar si cate putin, vei constata ca, de fapt, pregatirea pentru orice examen este mai usoara si mai simpla, iar rezultatele vor fi cele asteptate, fie si fara influenta zilnica a scolii.

Investeste in mate riale educative

Pentru a putea testa cunostintele copiilor este nevoie ca acestea sa existe si sa se sedimenteze foarte bine. De aceea, s-ar putea sa fie nevoie sa achizitionezi materiale educative, manuale sau fise de lucru, astfel incat sa iti poti pregati copilul pentru testare. Materialele de acest tip pot fi cumparate direct de la edituri sau din magazine specializate, de unde poti alege ceea ce iti trebuie in functie de varsta elevului.

Cumpara materiale educative neconventionale

Cele mai simple metode de a invata sunt cele care au la baza jocul. Chiar daca scoala este un lucru serios si important, atunci cand evaluam si testam copiii acasa este practic imposibil sa mentii aceeasi seriozitate. Ofera, asadar, copiilor metode alternative de a educa si de a invata, iar rezultatele testarilor se vor dovedi a fi in parametrii normali de dezvoltare cognitiva a copilului.

Educatia copiilor este foarte importanta deoarece, chiar daca facem scoala la distanta, in mediul online, ei trebuie sa se dezvolte in continuare si sa acumuleze cunostinte, fiind pregatiti pentru zilele in care scolile isi vor redeschide portile.

Pana atunci, fiecare copil are nevoie de educatie, dar si de sprijin ca sa o primeasca, iar testarea si scolarizarea, chiar si acasa, reprezinta unica metoda pe care o avem la dispozitie in prezent.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/VzIsqZ8K9LI

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea