Social

#prizonieri fara pasaport #fly taxi angajati #sclavi congolezi taxi

Sclavi congolezi la Fly Taxi

Firma Fly Taxi a importat acum cateva luni muncitori din Congo pentru a-i exploata ca pe niste sclavi .

Africanii lucreaza 14 ore pe zi, sunt platiti cu mai putini bani decat li s-a promis la Kinshasa si au fost incadrati pe posturi de spalatori, nu de soferi, dezvaluie Evenimentul Zilei.

Reactia patronului companiei de taximetre , Fernando Enciu, a fost seaca: "Nu ma intereseaza despre ce vreti sa discutam. Sunt prea ocupat. Scrieti ce vreti!".

Congolezii sustin ca, imediat dupa ce au coborat din avion, li s-a spus sa semneze niste hartii netraduse in franceza, care s-au dovedit a fi contractele lor de munca.

Acestea prevad un salariu mult mai mic decat cel promis - 725 de lei (260 USD) fata de 1.125 de lei (400 de dolari). Congolezii erau initial trecuti in acte ca spalatori, ulterior, Fly Taxi a completat contractele de munca cu niste acte aditionale , prin care li se schimba incadrarea in soferi.

Taximetristii africani afirma ca semnaturile lor, care se regasesc pe actele aditionale, sunt false, fiind scanate de pe contractele de munca iscalite in noaptea venirii in Romania. Congolezii mai sustin si ca angajatorul le-a confiscat pasapoartele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea