Social

Sclave sexuale la nazisti

"Ne promiteau eliberarea dupa sase luni, primeam mincare proaspata si ne bronzau la solar ca sa fim mai atragatoare", marturiseste o fosta detinuta. Istoria a iesit la iveala dintre tabuuri si prejudecati abia recent, iar experimentele sordide ale nazistilor cu sclavele sexuale sint prezentate intr-o expozitie deschisa la lagarul Ravensbrück, transformat in muzeu. Povestea a fost reconstituita din marturii ale supravietuitoarelor si dosare descoperite intr-un fost garaj al SS. „Ne lasau parul“ Una dintre fostele detinute povesteste cum femeile erau racolate, cu promisiuni de eliberare, din lagarele de munca. Nici una nu a fost eliberata. Prostituatele erau hranite, spalate si, spre deosebire de celelalte prizoniere, nu erau tunse chilug, ca sa fie mai atragatoare. Apoi erau „triate“ de un comitet al ofiterilor SS. Apoi femeile erau trimise ca sclave sexuale in lagarele de munca. Sclavi mai eficienti Ideea a fost a lui Heinrich Himmler, comandantul SS. El a considerat ca prizonierii vor munci mai eficient. In plus, era descurajata homosexualitatea in lagarele de munca. Nazistii cautau lesbiene si le fortau sa se culce cu barbati, iar prizonierii homosexuali erau obligati sa se „vindece“ la bordel. La zece lagare, inclusiv Auschwitz , au fost infiintate bordeluri cu asa-numite „celule pentru copulare“. „Se uitau la noi“ Fiecare femeie era obligata sa aiba relatii sexuale cu cite cel putin opt prizonieri pe zi, iar in weekend, cite 40. Actul sexual era permis numai in pozitia culcat, timp de fix 20 de minute si era supravegheat de gardieni SS prin gauri in pereti. Principalii beneficiari ai sclaviei sexuale erau detinutii germani si cei care munceau bine, ca rasplata. Cele mai multe sclave sexuale au murit in bordeluri. Celelalte detinute au depus marturie ca, la intoarcerea din bordeluri, multe femei au fost subiectul unor experimente medicale ale savantilor nazisti, care le-au costat viata.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.