Social

#emil boc #premier #schimbare # congres udmr

Schimbarea premierului Emil Boc va fi posibila dupa congresul UDMR

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti seara, la finalul intalnirii cu parlamentarii PDL ca Guvernul  va trebui sa gasesca un alt stil de guvernare, care sa vizeze relansarea economica a Romaniei.

Seful statului a tinut sa precizeze ca a demarat o serie de consultari cu formatiunile politice aflate la putere vizavi de restabilirea increderii in capacitatile Executivului.

"Am inceput o serie de consultari in interiorul coalitiei legat de nevoia de relansare a increderii in Guvern. Suntem la stadiul in care Guvernul a incheiat cu succes un acord cu UE, FMI si BM, acord care a facut ca Romania sa iasa din zona de risc, de derapaj economic, suntem la momentul la care contrar estimarilor trimestrul IV al anului 2010 da semnalul trecere pe crestere economica, (...) suntem la momentul la care estimarea cresterii negative de minus 1,9% a PIB a fost infirmata, este doar minus 1,2%, deci cred ca Guvernul trebuie sa gaseasca un alt stil de guvernare, care sa nu mai vizeze trecerea prin criza, ci o guvernare care sa vizeze relansare economica . Niciun obiectiv de relansare economica nu este posibil fara restabilirea increderii in Executiv. Cred ca intreaga Coalitie trebuie sa fie solidara si informata cu privire la nevoia de gasire a unei solutii pentru restabilirea increderii in Guvern", a declarat Traian Basescu.

In ceea ce priveste o posibila inlocuire a  premierului Emil Boc, aceasta va fi luata in discutie abia dupa alegerile din UDMR. "Speculatiile pe care le faceti sunt in afara realitatii. Nimic nu se va lua in discutie pana dupa ce se termina alegerile din UDMR", a spus Traian Basescu.

Intrebat de jurnalisti despre vehiculata ipoteza a unui premier independent, Traian Basescu a raspuns: "Poate fi o solutie, nu cred ca in coalitie va exista o sustinere pentru aceasta idee."

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea