Social

# doza booster moderna #doza booster #schema de vaccinare #moderna

Schimbare majora privind doza booster de la Moderna. Anuntul important facut de Valeriu Gheorghita

Schimbare majora in ceea ce priveste doza booster a vaccinului Moderna. Incepand de saptamana viitoare, doza a treia de vaccin Moderna va fi injumatatita, potrivit ultimei informatii transmise de Agentia Europeana a Medicamentului.

 

Valeriu Gheorghita, seful campaniei de vaccinare in Romania, a explicat de ce a fost luata aceasta decizie si ii asigura pe romanii care s-au vaccinat cu o doza intreaga ca nu exista niciun pericol.

Agentia Europeana a Medicamentului a recomandat utilizarea dozei de booster (doza 3) a vaccinului de la compania Moderna pentru persoanele care au primit prima schema de vaccinare cu acelasi ser dupa minim 6 - 8 luni de la doza a doua.

”O precizare este legata de faptul ca pentru doza booster se recomanda o doza injumatatita fata de doza care s-a folosit la schema initiala, drept pentru care in cursul acestei saptamani vom avea o sedinta in cadrul CNCAV si foarte probabil ca vom adopta si noi aceeasi recomandare, ceea ce inseamna ca, probabil cel mai devreme incepand cu saptamana viitoare, vom recomanda administrarea unei doze injumatatite de vaccin de la compania Moderna pentru doza booster, dupa minim 6 luni”, a declarat Valeriu Gheorghita.

Asadar, pentru doza a treia de vaccin Moderna se vor administra 50 de micrograme, fata de 100 de micrograme, asa cum este administrat pentru primele doua doze.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea