Social

Schimbare de garda in Capitala: Sorin Oprescu si Ion Tincu se instaleaza astazi in functii

Schimbari majore la conducerea Capitalei. Astazi, Bucurestiul are un nou prefect , dar va avea si un nou primar. Schimbarea de garda se concretizeaza prin cedarea stafetei de catre primarul general Adriean Videanu lui Sorin Oprescu, dar si a prefectului Catalin Deaconescu lui Ion Tincu.

Noul prefect, Ion Tincu, a depus astazi juramantul la Prefectura Capitalei. La eveniment a fost prezent si fostul prefect, Catalin Deaconescu, dar si secretarul de stat din ministerul Internelor si Reformei Administrative, Victor Paul Dobre. Ordinul de schimbare a prefectului a fost semnat miercuri de premierul Tariceanu.

Fostul prefect al Capitalei, Catalin Deaconescu vrea sa dea in judecata Guvernul deoarece considera ilegala demiterea sa. El acuza ca schimbarea nu are legatura cu activitatea de pana acum la Prefectura si ca se face pe criterii politice.

La orele pranzului, castigatorul alegerilor locale din Capitala, Sorin Oprescu va deveni oficial primar General al Municipiului Bucuresti. Ceremonia va avea loc la Cercul Militar National , unde proaspat formatul consiliu general al Capitalei se va intruni pentru prima oara.

Ceremonie oficiala va fi si la Primaria Sectorului 1 al Capitalei, insa aici nu se schimba decat componenta consiliului local. La ora 15, primarul reales Andrei Chiliman va depune si el un nou juramant . Consiliu Local al Sectorului 1 va fi validat intr-o sedinta care va avea loc in sala de consiliu a Primariei Sectorului.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea