Social

#donatie #ecologie #reciclare

Schimb de produse second hand pe internet. Afla cum poti participa

Daca ai prin casa lucruri de care nu mai ai nevoie, poti face un bine donandu-le unor oameni care nu si le permit, in loc de a le arunca la gunoi.

Reteaua sociala internationala Freecycle, prezenta si in Romania, si-a propus sa ajute oamenii sa reduca poluarea, prin donarea lucrurilor de care nu mai au nevoie.

"Nimic nu se arunca, totul se recicleaza” pare a fi motto -ul Freecycle, care a gasit multi adepti si in Romania. Reciclarea nu numai ca protejeaza mediul inconjurator prin reducerea deseurilor, dar poate fi o sursa importanta de ajutor pentru cei mai putin norocosi.

De la haine, electrocasnice si chiar mobila, obiectele listate pe site-ul Freecycle circula liber intre cei care nu mai au nevoie de ele si cei care nu isi permit sa-si cumpere lucruri noi.

La postarea fiecarui anunt de cerere sau oferta, primul venit are cele mai multe sanse de a finaliza schimbul, benefic ambelor parti.

Site-ul a fost lansat in 2003, in SUA, cand ecologistul Deron Beal a realizat ca in loc sa faca munca de teren sa colecteze obiectele de care oamenii nu mai au nevoie, pentru a le redirectiona catre zone defavorizate, ar putea face un mecanism online prin care aceste schimburi sa se produca mult mai eficient si mai usor.

Astazi, reteaua s-a extins la nivel mondial in peste 85 de tari si are 7.603.875 de membri in toata lumea.

In Romania, exista 14 grupuri active, care pot fi gasite la adresa //www.freecycle.org/group/RO/Romania. Orasele cu cele mai multi participanti sunt Bucuresti, cu aproape 4.000 si Timisoara, cu 1.219 utilizatori.

"E un comportament altruist, stimulat de unii oameni. Altii vor pur si simplu sa scape de lucruri pentru a caror reciclare ar trebui sa plateasca”, a explicat sociologul Alfred Bulai, pentru Evenimentul Zilei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea