Social

#freon #submarin #rus #nerpa #rusia #morti #supravietuiri #inhala

Scene de panica in timpul accidentului de pe submarinul rus Nerpa

Supravietuitorii accidentului de pe submarinul nuclear rus au povestit marti, la trei zile dupa catastrofa de pe Nerpa , ca, in timp ce o parte din echipaj dormea, gazul freon s-a raspandit foarte repede, luandu-i prin surprindere pe marinari .

20 de persoane au murit, sambata, la bordul submarinului nuclear rus Nerpa, dupa ce au inhalat gazul emis de declansarea sistemului antiincendiu. A fost cel mai grav accident de acest tip dupa catrastrofa de pe Kursk, din 2000, care a provocat moartea a 118 persoane, relateaza AFP. "Ma odihneam dupa ce fusesem de garda. Dintr-o data, freonul a inceput sa coboare de deasupra. Era ca un drog. Mi-am pierdut cunostinta", a marturisit, pentru cotidianul Komsomolskaïa Pravda,Viktor Rifk, aflat intr-un spital din apropiere de Vladivostok, baza a marinei rusa aflata pe coasta Oceanului Pacific. "Cand gazul lichid a cazut la propriu deasupra noastra, am auzit o alarma si am tipat: puneti-va mastile de gaze!", a povestit aceluiasi ziar un alt inginer, Serghei Ansakov. "Unii au fost loviti din plin de freon si au murit imediat. Altii erau dezorientati si nu au reusit sa-si puna mastile de gaze", a adaugat el. Circumstantele in care s-a declansat sistemul antiincendiu raman necunoscute. Niciun incendiu nu a fost constatat la bordul submarinului, potrivit purtatorului de cuvant al marinei ruse, capitanul de vas Igor Digalo.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea