Social

#ong-uri #maidanezi #adapost maidanezi # caini maidanezi #scandal caini maidanezi #interzicere adoptii

Scandalurile cainilor maidanezi au dus la interdictia adoptiilor in cazul mai multor ONG-uri

Dupa ce mai multe persoane, printre care si copii, au cazut victimele furiei maidanezilor, autoritatile au decis sa suspende dreptul de adoptie pentru mai multe ONG-uri de profil.

Cel mai dramatic caz este cel al lui Ionut Anghel, baietelul ucis de cainii fara stapan intr-un parc din Bucuresti. Un alt caz tragic a avut loc in Galati saptamana trecuta, cand o fetita de trei ani a fost ucisa in curtea casei de cainele unui vecin. Tot saptamana trecuta, in sectorul 2 al Capitalei, legistii au fost chemati sa investigheze cadavrul unei femei care prezenta muscaturi de caine.

Dupa un lung sir de astfel de scandaluri, reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) au dat publicitatii lista cu ONG-urile de protectie a animalelor care au primit interdictia de a adopta caini din adaposturile Primariei Bucuresti.

Fundatiile sunt acuzate de catre oficialitati de declaratii false si abandon al cainilor adoptati. Pe lista neagra emisa de catre ASPA se regasesc si numele a 39 de persoane fizice din Bucuresti, acuzate de abandon al cainilor.

Lista cuprinde 19 ONG-uri, respectiv Asociatia "Cutu, cutu", Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara - Caleidoscop, Asociatia Depind de Noi, Asociatia Ham&Miau, Asociatia Lassie, Asociatia Norocel, Asociatia Nu Mai Esti Singur, Asociatia Operational Support Care For Animal Rights (OSCAR), Asociatia Pas cu Pas 2003, Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Ema, Asociatia pentru Protectia Animalelor A Doua Sansa, Asociatia pentru Protectia Animalelor Grivei, Asociatia pentru Protectia Animalelor Prieteni Buni, Asociatia Prietenii Animalelor - Romania, Asociatia Protectoare Lolek si Bolek, Asociatia Salvat la Timp, Asociatia Zdreanta,Fundatia Doggie-Dog si Fundatia Speranta.

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea