Social

Scandalul permiselor auto: Zeci de politisti din Satu Mare si Arad, suspectati ca fac parte din retea

Noi perchezitii la serviciul permise Auto din Arges, luni noapte. Se pare ca procurorii anticoruptie au gasit noi probe in acest scandal, care se extinde in intreaga tara. Zeci de politisti sunt suspectati ca ar face parte din retea, nu doar din Arges, ci si din Satu Mare sau Arad.

Perchezitiile au durat aproape 10 ore, iar politistii au ridicat sute de dosare, dar si componente pentru calculatoare. La verificari au luat parte si politistii acuzati. Avocatii celor patru suspecti au fost si ei prezenti la intreaga actiune. Unul dintre ei a declarat ca s-au gasit probe incriminatorii in biroul unuia dintre angajatii care acum este in libertate.

La perchezitie au participat peste 50 de politisti, dar si trupe ale brigazii speciale ale jandarmeriei.

Cinci dintre angajatii Serviciului de Permise Auto sunt arestati pentru fapte de coruptie. Printre acestia se afla chiar si seful serviciului, comisarul sef Codrut Vlasceanu, pe numele caruia a fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile.

Politistii arestati au depus contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va fi judecata miercuri.

Scandalul a inceput in urma cu cateva zile. Un politist din Arad a fost filmat in timp ce negocia cu un candidat "pretul" examenului pentru permisul de conducere. "Tariful" varia intre 500 si 2.000 de euro. Multumit ca a obtinut suma dorita, politistul il invata pe "clientul" sau ce sa faca la examen: sa lase foaia goala si raspunsurile se completeaza ulterior.

Ancheta a inceput dupa ce ofiterii anticoruptie au observat numarul mare de persoane care si-au facut mutatia in Arad cu doar cateva zile inainte de a da examenul auto. Se pare ca in toata afacerea sunt implicati si angajati ai serviciului de Permise, dar si instructori auto. Arestari au avut loc si la Satu Mare, unde au ajuns dupa gratii doi angajati ai unor scoli de soferi si un localnic care a obtinut fraudulos permisul de conducere.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea