Social

#erdogan #peres #scandal #davos

Scandal la Davos: Erdogan, furios pe Shimon Peres

Primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan si-a exprimat furia joi in timpul unei dezbateri asupra Gazei la Davos , in timp ce a parasit o dezbatere publica reprosand organizatorilor ca il impiedica sa vorbeasca dupa o lunga interventie a presedintelui israelian Shimon Peres.

"Nu cred ca voi mai reveni la Davos", a strigat Erdogan parasind sala unde se aflau de asemenea secretarul general al ONU Ban Ki-Moon si secretarul general al Ligii Arabe Amr Moussa.

Liderul turc a dorit sa raspunda unei pledoarii aprinse a lui Peres, asezat alaturi de el, asupra interventiei israeliene in Gaza, dar jurnalistul care anima intalnirea l-a intrerupt cu insistenta pentru a-i semnala ca dezbaterea s-a terminat, mentioneaza AFP.

Trecand peste refuzul jurnalistului, Erdogan a luat cuvantul dupa Peres pentru a reprosa publicului de a fi aplaudat interventia presedintelui israelian.

"Gasesc foarte trist faptul ca unii oameni aplauda cand multi oameni sunt morti. Cred ca ei gresesc aplaudand actiuni care au ucis oameni", a declarat el facand aluzie la Gaza, tema dezbaterii.

Scuze

Presedintele israelian Shimon Peres a prezentat joi scuze prin telefon primului ministru turc Recep Tayyip Erdogan dupa ce acesta din urma a parasit o dezbatere asupra conflictului din Gaza in urma unei interventii a lui Peres la Davos, a relatat agentia Anatolia , citata de Agerpres.

Peres i-a telefonat lui Erdogan si cei doi lideri au avut o convorbire de cinci minute in timpul careia presedintele israelian a prezentat scuzele sale, a declarat agentia semioficiala turca, citand anturajul sefului guvernului turc.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea