Social

Scandal in F1

Dupa ce ca abia mai rezista in Formula 1 din cauza problemelor financiare, cei de la Super Aguri au mai primit inca o lovitura. Inainte de etapa care se va desfasura la Istanbul, echipei japoneze i-a fost interzis sa isi parcheze camioanele si garajul mobil in preajma circuitului.

Totul este legat de viitoarea tranzactie a pachetului majoritar de actiuni, detinut in continuare de fondatorul Aguri Suzuki . Pentru a-l scapa de greutatile unei echipe care mananca bani pe banda rulata, cei de la Honda au intrat pe fir, declarandu-se incantati de a prelua afacerea.

Dar, dupa o prima runda de negocieri sortita esecului, Aguri si-a indreptat atentia catre Weigl Group. Reprezentantii consortiului german si-au oferit ajutorul pe ultima suta de metri, fapt care l-a infuriat la culme pe directorul executiv al Honda F1, Nick Fry.

Acesta i-a anuntat pe oficialii Federatiei Internationale de Automobilism ca Super Aguri nu va mai participa la etapa din Turcia. Motiv pentru care echipa nu a mai fost primita pe circuitul din Istanbul, nici macar sa isi instaleze garajul mobil, pana la aflarea unei noi decizii in cazul respectiv.

„Este greu de crezut ca o companie de talia lui Weigl are forta necesara de a sustine o echipa de Formula 1, poate doar daca mai sunt si alti parteneri implicati, de care noi nu stim”, a declarat Fry.

Faptul ca Honda ar pierde tranzactia nu este un capat de tara. Insa echipa condusa de Nick Fry are de recuperat, conform zvonurilor, o suma colosala de la Super Aguri. Inca de la infiintare, japonezii au fost imprumutati cu motoare, piese de schimb si logistica a caror valoare depaseste o suta de milioane de dolari. In cazul in care Aguri Suzuki ar sari in alta „barca”, Honda ar inregistra o pierdere imensa.

Insa totul poate fi un scenariu foarte bine pus la punct de patronul care vrea sa vanda echipa. Strategia a fost facuta de asa natura ca sa forteze mana primilor ofertanti , iar declaratiile lui Aguri Suzuki par sa intareasca aceasta idee: „Un parteneriat de asemenea natura ne-ar putea aduce numai succese pe viitor, iar eu sper ca ambele parti sa ajunga de comun acord la o oferta realista”.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea