Social

#test coronavirus #scandal #maternitate #gravide

Scandal de proportii! Gravidele obligate sa-si faca testul de coronavirus la privat, pentru a fi primite in maternitate

Un scandal de proportii a pornit dupa ce mai multe gravide s-au plans ca au fost obligate sa-si faca singure testul pentru coronavirus, intr-o clinica privata. In caz contrar acestea nu ar fi primite in maternitate.

Pacientele de la Maternitatea Cuza-Voda din Iasi sustin ca maternitatea nu interneaza nicio pacienta care nu si-a facut testul care determina prezenta coronavirusului in corp. Femeile insarcinate si mamicile se plang, pe grupurile de Facebook, ca testul poate fi facut doar in privat si costa 250 de lei.

Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza-Voda din Iasi este cea mai mare maternitate din Moldova si una dintre cele mai mari din tara. In Iasi exista doua astfel de maternitati, iar cazurile pacientelor infectate cu noul coronavirus sunt tratate la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Elena Doamna, desemnata unitate medicala COVID. 

“Va sigur ca la spitalul din Iasi serviciile sunt de inalta calitate. Pana in preznt nu a fost inregistrata nicio sesizare la secretariatul unitatii. Toate cazurile sunt rezolvate in spital, nefiind limitat accesul la servici medicale. In spital se fac toate serviciile. Nu avem sesizari in acest sens inregistrate oficial”, a declarat Robert Danca, managerul maternitatii, potrivit realitatea.net.

”Noi ne-am autosesizat pentru ca nu am inregistrat nicio sesizare. Un apel telefonc e suficient, daca vor sa faca o petitie. Activitatea de la maternitate va fi reglementata in cel mai scurt timp”, a asigurat Radu Tibichi, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea