Social

Sarkozy sustine ideea unui stat palestinian

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a lansat in fata parlamentului israelian (Knesset) apelul sau pentru crearea unui stat palestinian si le-a cerut israelienilor sa isi "asume riscuri pentru pace, imediat", in cea de-a doua zi a vizitei sale in Israel.

"Bineinteles ca e nevoie de multa putere pentru a exista. Bineinteles ca nu se poate ceda in fata terorismului", a afirmat el in fata premierului israelian Ehud Olmert .

Este a doua oara cand un presedinte francez se adreseaza deputatilor israelieni, dupa Francois Mitterand, in 1982.

Ierusalim, capitala ambelor state


Din momentul sosirii sale in Tara Sfanta, Sarkozy a declarat ca este "mai convins ca niciodata" ca securitatea Israelului va fi cu adevarat asigurata "doar in momentul crearii unui al doilea stat, statul palestinian".

Referitor la statutul orasului Ierusalim, a carui parte de est (araba) a fost anexata de Israel dupa cucerirea ei in iunie 1967, presedintele francez a afirmat ca Franta considera ca aceasta problema trebuie sa se inscrie in cadrul solutiei negociate intre parti, in conformitate cu dreptul international .

"Nu va putea exista pace excluzand Ierusalimul, Orasul pacii, despre care cred ca are vocatia de a deveni capitala ambelor state", a precizat liderul de la Elysee.

Aseara, Nicolas Sarkozy si sotia sa Carla au fost invitatii de onoare ai unui dineu de stat oferit de presedintele israelian Shimon Peres . Astazi, seful statului francez va merge la Betleem (Cisiordania) pentru o intrevedere cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas .

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea