Social

Sarkozy s-a lansat in blogosfera

Candidatul dreptei la presedintia Frantei a decis sa foloseasca inclusiv mijloacele electronice pentru a mentine legatura cu electoratul. Printre cei 78.000 de suporteri ai partidului de guvernamint aflati la congresul UMP de duminica, in cadrul caruia a fost lansata candidatura la presedintie a actualului ministru de interne, Nicolas Sarkozy, s-au aflat si saizeci de bloggeri . Acesti maestri ai jurnalelor pe Internet s-au adunat in jurul unui „guru“: Loic Le Meur (patronul francez al platformei de blogguri Six Apart, pentru a gasi cele mai bune cai de online a candidaturii lui Sarko. „Blogurile vor avea un rol important in campanie, vor permite dezbaterea de idei“, declara unul dintre bloggeri pentru „Le Figaro“, impresionat ca a fost invitat in calitate de VIP la congres. Sarkozy.fr Tot in ziua desemnarii lui Sarkozy drept candidat al dreptei, la ora 14.30, a fost lansat si site-ul acestuia, www.sarkozy.fr. In primele ore, site-ul a fost practic imposibil de accesat, din cauza numarului mare de utilizatori. Site-ul cuprinde editoriale, discursuri filmate ale candidatului, o sectiune pentru intrebari si raspunsuri (in care alegatorii pot primi raspunsuri din partea lui Sarkozy), dar si amanunte despre culisele campaniei electorale. De asemenea, exista si o sectiune dedicata jurnalistilor straini, in care acestia prezinta in limba proprie derularea campaniei. Primul mesaj postat intr-o limba straina a fost in chineza. Cei doi creatori ai site-ului declara ca vor sa-l prezinte pe Sarko „asa cum este el, nu imaginea sa de ministru de interne“ si au lucrat in mod benevol, fiind apropiati ai familiei Sarkozy. Conform cotidianului „Libération“, se pare ca sotia candidatului, Cecilia, este principalul redactor al site-ului. „Mic francez cu singe amestecat“ Chiar daca Cecilia Sarkozy nu face parte, oficial, din echipa de campanie a sotului, ea s-a implicat foarte mult si in organizarea congresului de duminica. Cecilia, cea care i-a creat in urma cu ceva timp probleme politice sotului sau, atunci cind a fost fotografiata in compania altui barbat, s-a raliat muncii de campanie. Congresul a fost considerat un triumf, ca si discursul mobilizator al lui Sarkozy, care a promis reforme, dar si sa pastreze linia gaullista. Ministrul a evocat figurile eroice ale Frantei, multumindu-le pentru ca „m-au invatat pe mine, mic francez cu singe amestecat, dragostea pentru Franta si mindria de a fi francez“. Reactia socialistilor nu a intirziat: liderii stingii au acuzat ca „dreapta violenta franceza revine in galop“ si ca „exista ceva din Berlusconi in Sarkozy“. Candidata stingii, Ségolène Royal, s-a abtinut insa de la comentarii.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Experti Financiar

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Experti Financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.