Social

#sfantul foca #sarbatori

Sarbatoare Mare astazi: Sfantul Foca. Ce nu ai voie sa faci!

Astazi este pomenit Sfantu Mucenicl Foca.  Acesta a trait in timpul imparatului Traian (98-117), fiind originar din orasul Sinope.

Pentru viata virtuoasa a fost hirotonit episcop in Sinope. In timpul unei persecutii impotriva crestinilor declansate de imparatul Traian, Sfantul Mucenic Foca a fost prins si supus torturilor si in cele din urma a primit moarte martirica.

Sfantul Foca, pomenit astazi in calendarul crestin-ortodox conform perceptţiei populare, face parte din triada “Ilie, Palie si Foca”, altfel chiar de temut pentru tineri si batrani, deopotriva.

Daca despre Foca se zice ca este cel care raspunde de incendiile si arsita care parjolesc campurile cu grane, Ilie Palie se crede ca ar fi fratele, tatal sau vizitiul Sfantului Ilie, sarbatoarea tinandu-se in popor tot de frica focului, dar si a bolilor, cu putin inaintea sarbatorii de astazi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.