Social

#loc munca #studiu #synovate #criza #cheltuieli #lux #plata #chirie

Sapte din zece romani se tem ca nu isi vor mai putea plati chiria

Sapte din zece romani se tem de incapacitatea de a plati ipoteca sau chiria si de a-si pierde banii investiti, iar 32% dintre ei sunt ingrijorati ca ar putea ramane fara loc de munca.

Potrivit unui studiu realizat in mai multe tari de firma de cercetare de piata Synovate , 32% dintre respondentii din Romania s-au declarat ingrijorati de pierderea propriului loc de munca, situatia care se regaseste in aproape toate tarile analizate, in timp ce 25% dintre ei nu au nicio temere legata de situatia actuala a economiei, scrie Evenimentul Zilei.

In ceea ce priveste riscurile legate de reducerea bugetului pentru cheltuieli,un roman din zece declara ca ar putea renunta la vacantele scumpe sau alte activitati de lux, iar 70% isi pun problema incapacitatii de a plati ipoteca sau chiria si de a-si pierde banii investitii.

Pe de alta parte, romanii au fost mai putin interesati, in ultimele sase luni precedente realizarii studiului, sa reduca bugetul sau sa cheltuiasca mai putin. Astfel, 43% dintre respondenti au recunoscut ca au cheltuit mai putin sau si-au regandit bugetul, fata de media mondiala care este de 59%.

Romanii sunt mult mai increzatori comparativ cu cetatenii altor tari in privinta situatiei economice viitoare, 48% dintre cei chestionati fiind de parere ca "economia trece trece printr-o pasa mai proasta, dar isi va reveni repede", nivel asemanator celui inregistrat in Olanda (49%).

Studiul, realizat in luna noiembrie 2008 pe un esantion de 11.500 de persoane din 18 tari, cuprinde opiniile respondentilor privind economia tarii lor, cheltuielile individuale si la nivel de familie, situatia financiara, obiceiurile de consum.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea