Social

#atac australia #atac armat antalya #stat islamic #atac terorist sua #masina-capcana #atac terorist #thailanda #terorism

Saptamana neagra pentru omenire! Atacuri teroriste in Australia, Antalya, Thailanda si SUA

Mai multe atacuri teroriste au pus autoritatile din intreaga lume pe jar. SUAeste in alerta maxima dupa ce un terorist a incercat sa asasineze mai multe persoane. Si in Australia a avut loc un atac similar. Totodata un atac armat a avut loc langa Antalya, iar in susdul Thailandei a avut loc un atac cu masina-capcana.

Atac cu masina-capcana in Thailanda

Un atac cu o masina-capcana a avut loc marti seara in sudul Thailandei. Atacul s-a soldat cu un mort si peste 30 de raniti, potrivit autoritatilor locale.

Persoana decedata este o femeie de origine thailandeza in varsta de 34 de ani. Femeia se afla in apropierea hotelului Southern View din provincia Pattani. Potrivit politiei, hotelul a fost grav avariat.

Spitalele unde sunt tratate victimele au anuntat ca niciun strain nu se afla printre raniti. Provincia Pattani, una dintre cele trei din tara in care este activa o rebeliune musulmana locala, nu este una turistica si atrage putini straini.

Atacul nu a fost inca revendicat!

Atac in Australia

O femeie in varsta de 21 de ani a fost injunghiata mortal si un barbat de 30 de ani a fost grav ranit in Australia marti noapte in orasul Home Hill din statul Queensland de catre un cetatean francez care striga "Allah Akbar", relateaza ABC News.

Ambele victime sunt cetateni britanici. Politia federala australiana investigheaza o posibila legatura extremista cu atacul. Un al doilea barbat a suferit rani usoare si a fost externat din spital. Un caine de la hostel a murit in timpul atacului.

Atacatorul, un cetatean francez de 29 de ani, a rostit cuvintele "Allah Akbar", atat in timpul atacului, cat si in timpul arestului sau, a declarat Steve Gollschewski, comisarul adjunct al politiei din Queensland, potrivit mediafax.ro.

Gollschewski a adaugat ca atacul nu are legaturi cu reteaua terorista Stat Islamic si ca francezul se afla in tara de aproximativ un an, avand o viza temporara.

Atac terorist in SUA

Un tanar a atacat cu un cutit si a ranit un barbat și o femeie, intr-un complex rezidential. El ar fi strigat "Allah Akbar" si ar fi incercat sa il decapiteze pe barbat.

Cele doua victime, care ar fi fost alese la intamplare, se afla acum internate, insa starea lor nu este clara. Atacatorul, in varsta de 20 de ani, s-ar fi aflat in atentia autoritatilor, dupa ce a mers in Turcia, de unde a incercat sa a ajunga in Siria pentru a lupta pentru Statul Islamic, scrie libertatea.ro.

Atacatorul in vasta de 20 de ani, pe nume Wasil Farooqui este de origine din zona Roanoke (Virginia). Tanarul a fost prins de politie la putin timp dupa atacul produs sambata. FBI a deschis o ancheta federala de terorism, pentru a depista daca tanarul are legatura cu Statul Islamic sau nu.

Atac armat langa Antalya

Trei militari turci au fost grav raniti marti seara in urma unui atac armat, in apropiere de Antalya. Atacul a fost dat asupra vehiculului armatei.

Potrivit informatiilor publicate de agentia Dogan, nu se stie deocamdata cine se afla in spatele acestui atac, ce a avut loc in regiunea Beldibi (o regiune turistica cu zeci de hoteluri), la vest de statiunea Antalya.

Militantii formatiunii Partidul Muncitorilor di Kurdistan ataca in mod frecvent fortele de securitate din Turcia, potrivit mediafax.ro.

Sursa foto: globalriskinsights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea