Social

#indemnizatie #sarcina #copil #mame

Salariu 100%, in timpul concediului de maternitate

Viitoarele mame din Uniunea Europeana, inclusiv din Romania, vor primi salariul integral in perioada concediului de maternitate . Aceasta este o noua masura propusa de eurodeputata Rovana Plumb , care a fost aprobata miercuri de Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (EMPL).

Eurodeputatul roman a inaintat un raport referitor la introducerea unor masuri menite sa incurajeze imbunatatirea securitatii si a sanatatii la locul de munca in cazul lucratoarelor gravide, care au nascut de curand sau care alapteaza.

Initiativa Rovanei Plumb, care a fost aprobata de EMPL, presupune plata integrala (100%) a salariului, extinderea concediului de maternitate de la 14 la 18 saptamani, precum si stabilirea dreptului obligatoriu de paternitate , similar cu cel de maternitate cu exceptia duratei (in prezent, cinci zile lucratoare ), pentru a putea crea conditiile necesare reconcilierii vietii de familie cu cea profesionala.

 ( citeste continuarea in Adevarul )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea