Social

#salariu #comisia de prognoza #date #prognoza #cresteri salariale #majorare

Salariile romanilor nu vor creste in acest an

Romanii nu se vor puta bucura de cresteri salariale in acest an. Potrivit estimarilor Comisiei Nationale de Prognoza salariile romanilor nu vor creste in 2009, desi prognozele trecute anticipau o majorare a salariilor cu 1,2%.

Din datele Comisiei Nationale de Prognoza rezulta ca salariul mediu net pe tara nu va depasi in acest an suma de 1328 de lei. Acest fenomen ar urma sa se repete si in 2010, abia din 2011 si 2012 salariile romanilor urmand sa creasca. Potrivit estimarilor specialistilor in prognoza romanii vor incasa salarii intre 1400 si 1500 de lei, in functie de zonele tarii.

Potrivit Realitatea TV, predictiile privind salariile din anii urmatori arata ca acestea difera in functie de regiunile de dezvoltare, astfel: in zona Bucuresti-Ilfov exista si vor exista cele mai mari salarii ( respectiv un salariu mediu net de 1820 de lei in 2009, si 1903 lei in 2010), in timp ce la polul opus, cel al salariilor mici, se va afla zona din nord-vestul tarii.

Desi la inceputul anului comisia de prognoza anticipa o majorare a salariilor cu 1,2 la suta, datele aparute ulterior, mai ales in perioada de criza din ultimele luni au adus schimbari ale pronosticurilor. Astfel s-a ajuns ca noile date sa arate ca la sfarsitul acestui an vom avea 620 de mii de someri, fata de 505 mii, cat se estima in ianuarie.

Acest numar ar urma sa scada in 2010, pana la 590 de mii. Rata somajului prognozata va fi de 6,6 la suta anul acesta, fata de 4,4 la suta, anul trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea