Social

Salariile din tara puse pe site – argument ANOFM pentru reintoarcerea „italienilor“

In prezent, ca sa afli salariul aferent unui job oferit de fortele de munca faci zeci de drumuri. 2,8 milioane euro pentru a convinge romanii din Italia sa se intoarca acasa. 

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca are la dispozitie 2,8 milioane de euro ca sa studieze cum ar putea sa convinga romanii din Italia sa se intoarca acasa. Majoritatea banilor (75%) provin din Fondul Social European si au fost castigati de ANOFM in urma depunerii unui proiect.

In limbajul specific ANOFM, proiectul prevede „imbunatatirea medierii” pentru ocuparea locurilor de munca disponibile in Romania. Practic, pilonul principal al „imbunatatirii” presupune schimbarea site-ului ANOFM dupa modelul institutiei similare din Italia.

Asta inseamna ca de pe site-ul ANOFM se vor putea afla locurile de munca vacante ale angajatorilor, salariul, conditiile de munca si eventuale bonusuri pe care acestia le ofera. Pentru cine considera ca astfel de informatii este firesc sa fie postate pe site-ul unei institutii care faciliteaza angajarea si nu intelege de ce este nevoie de bani europeni pentru asemenea „modernizari”, oferim o descriere a modului in care se poate afla in prezent salariul aferent unui post.

Intri pe site-ul ANOFM si vezi ca, saptamana aceasta, sunt oferite 19.934 de locuri de munca la nivelul intregii tari, impartite pe calificari si judete. Pentru casieri, de pilda, afli ca sunt 3 posturi in Arad, unul in Bihor, unul in Botosani etc.
 
Singurele informatii care ti se furnizeaza sunt adresa agentiei de ocupare a fortei de munca din judetul respectiv, numele functionarului responsabil cu ocuparea postului si numarul de telefon. In cele mai multe cazuri, suni la telefonul indicat pana te plictisesti. Sunt multi solicitanti si putini functionari. De cele mai multe ori, cand prinzi functionarul, acesta te invita la birou pentru „mediere”.

Te duci, stai la coada sau nu, dar mai mult ca sigur nu afli salariul aferent postului dorit de la functionarul respectiv. Acesta nu il stie, pentru ca angajatorul nu i l-a comunicat, asa ca functionarul iti da alta adresa, nume si numar de contact al persoanei de la firma care a anuntat ca are nevoie de casier.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea