Social

#mariri salarii #profesori #invatamant #ministerul educatiei #in doua transe

Salariile din educatie ar putea fi marite cu 33%

Salariile mici din educatie ar putea fi marite cu 33%, in 2 transe, cele din sanatate cu cel mult 7%. Salariile mici din invatamant ar putea creste in acest an cu 33%, in doua transe , in aprilie si octombrie, iar cheltuielile cu salariile cadrelor medicale pot fi majorate cu cel mult 7%, au declarat, pentru NewsIn, surse guvernamentale.

Astfel, cei mai multi ministri ar fi fost de acord cu majorarea salariilor profesorilor debutanti cu pana la 33%, urmand ca primele majorari salariale sa aiba loc in luna aprilie. In ceea ce priveste, insa, fondurile alocate Ministerului Educatiei, reprezentantii executivului mizeaza pe un buget mai mic de 6% din produsul intern brut (PIB) in 2009. "In conditiile in care anul trecut nu au reusit sa cheltuieasca decat 3,6-3,7% din PIB, nu ne permitem sa blocam acesti bani pentru educatie, in acest an de criza", au afirmat reprezentantii guvernului.

De altfel, cresterea salariilor cu 50% solicitata de profesorii universitari este exclusa, potrivit acelorasi surse. "Profesorii universitari au salarii mai mari decat un general, iar din cele 4-5 norme pe care le au pe la diferite facultati , castiga uneori mai mult decat un profesor de la o universitate renumita din Franta si, in aceste conditii, ei cer noi majorari de salarii?

Nici nu se pune problema sa acceptam majorarea salariilor profesorilor universitari cu 50%", au precizat sursele citate. Nici majorarile salariale de pana la 20% solicitate de sindicatele din sistemul sanitar nu au fost acceptate de ministrii cabinetului Boc. "Ministerul Sanatatii trebuie sa mai taie din cheltuielile salariale, astfel incat cresterea acestora sa nu depaseasca 7% in acest an", au adaugat sursele citate. Potrivit acestora, negocierile legate de bugetul alocat sanatatii vor continua inclusiv in acest weekend.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.