Social

#salarii #pensii #parlament #ccr

Salariile bugetarilor scad cu 25% de la 1 iulie

Parlamentul a votat astazi micsorarea cu 25% a salariilor bugetarilor, care va fi aplicata de la 1 iulie.  Pensiile nu au fost diminuate cu 15% in urma deciziei Curtii Constitutionale.

Plenul celor doua camere ale Parlamentului reunit marti a votat micsorarea cu 25% a salariilor bugetarilor, dar a eliminat diminuarea pensiilor.

Raportul comisilor juridice intocmit dupa reexaminarea Legii echilibrului bugetar in acord cu decizia CCR a fost votat in plen cu 321 de voturi "pentru". CCR a decis, la sfarsitul saptamanii trecute, ca articolul care prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional , la fel si articolul care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor.

Legea echilibrului bugetar, asumata de Guvern in Parlament, va fi implementata odata cu publicarea in Monitorul Oficial, deci bugetarii vor primi salarii cu 25% mai mici de la 1 iulie.

 

Citeste si

CCR: Reducerea salariilor bugetarilor e constitutionala. Reducerea pensiilor, nu.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea