Social

#caz umanitar #ionel emilian botezatu #transplant renal

Sa-l ajutam pe Emil!

Un tanar de 28 de ani din Neamt are nevoie de ajutorul nostru. Ionel Botezatu lupta de aproape sapte ani cu o boala care i-a afectat rinichii si incearca sa stranga cei zece mii de euro pentru operatia de transplant de rinichi care i-ar putea aduce refacerea.

In apelul sau, ionel emilian botezatu marturiseste cu tristete : "nu am voie sa fac efort fizic si nu mai pot munci, m-am pensionat pe caz de boala din 2008 si am o pensie de 270 de lei". De aceea ii este imposibil sa stranga cei zece mii de euro care ii sunt necesari pentru operatia care i-ar reda inapoi o parte din viata.

Tanarul, care locuieste acum in comuna Zanesti, judetul Neamt, a aflat in iunie 2002 ca sufera de cateva boli ale rinichilor: sindrom nefrotic, glomerulonefrita mezangiocapilara tip II, proteinurie selectiva. Dupa mai multe tratamente facute la Spitalul Clinic Nr.2 "C.I. Parhon" din Iasi, in urma cu cateva zile a fost diagnosticat cu insuficienta renala cronica stadiul V, glomerulonefrita cronica, HTA reno-vasculara, anemie secundara.

"Am inceput hemodializa si am nevoie de 3 sedinte de hemodializa pe saptamana", spune tanarul, pentru care operatia de transplant de rinichi, care i-a fost recomandata de medici, este doar un vis indepartat.

Conform dictionarelor medicale, sindromul nefrotic este “o stare care afecteaza rinichiul si care poate determina insuficienta renala. Poate aparea la orice varsta, desi cel mai frecvent sunt afectati copiii cu varsta cuprinsa intre 18 luni si 8 ani. Baietii sunt afectati mai frecvent decat fetele iar copiii cu sindrom nefrotic raspund mai bine la tratament decat adultii”. Stadiul al V-lea este cel mai grav stadiu al bolii, in acest caz fiind recomandat transplantul, pentru a nu se ajunge la blocaj renal.

Pentru cei care ii pot intinde o mana acestui tanar, la Banca Comerciala Romana Neamt Cernegura au fost deschise doua conturi, pe numele Ionel Emilian Botezatu:

         RO15RNCB0196027642370001 ( in Ron )
         RO21RNCB0609027642370001 ( in Euro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea