Social

#telefon mobil #pantofi #distanta parcursa #incalzire talpi #calorii consumate

S-au inventat pantofii care iti incalzesc piciorul si iti numara pasii

Un francez a creat primele talpi de pantofi care pot sa incalzeasca piciorul si sa masoare distanta parcursa. Incaltamintea inteligenta este controlata cu ajutorul unei aplicatii instalate pe telefonul mobil. Karim Oumnia a lansat astfel primele branturi interactive care pot fi conectate la telefonul mobil.

Inventatorul, de formatie inginer, a numit aceste branturi inteligente Digitsole. "Ideea a fost sa fac ceva mai mult decat un accesoriu conectat la telefon, cum sunt in prezent bratarile, a caror fiabilitate este scazuta. Branturile numara pasii si comunicarea cu telefonul este asigurata prin Bluetooth", spune Oumnia, care a instalat senzori la nivelul talpilor.

Distanta parcursa, viteza, localizarea, altitudinea, numarul de calorii consumate sunt informatii la care sportivii vor avea acces direct, in timpul exercitiilor, scrie Mediafax. Exista chiar si un termostat care ajuta la reglarea temperaturii piciorului. Autonomia pentru functia de incalzire continua este de sapte ore, iar bateriilor le trebuie trei ore pentru a se incarca prin intermediul unei conexiuni USB.

Branturile cantaresc cateva sute de grame si contin un circuit electronic si o rezistenta electrica. Se pot folosi cu orice tip de pantofi, sustine inventatorul.

Sursa foto: graef-usa.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea