Social

#lapte praf lactate #eticheta lactate #lapte praf #lactate

S-a votat! Vom sti ce lactate contin lapte praf

Vom sti exact ce mancam! Cel putin cand vine vorba despre lactate! Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege care prevede ca pe eticheta laptelui proaspat pentru consum sau a produselor lactate sa fie indicat procentul de lapte praf pe care acesta il contine. In caz contrar, producatorii vor plati amenda intre 5.000 si 10.000 de lei.

“Laptele proasptat pentru consum, precum si produsele lactate destinate comercializarii care contin lapte praf trebuie sa prevada pe eticheta, in mod obligatoriu, avertizarea cuprinsa in sintagma «Contine lapte praf in proportie de _%»", arata proiectul de lege aprobat de plenul Senatului cu 50 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si 4 abtineri.

Initiatorii proiectului de lege arata in expunerea de motive ca “populatia, in general, este pacalita prin utilizarea denumirii de lapte de vaca, sau lapte autentic".

in majoritatea cazurilor, lapte proaspat pentru consum este un amestec cu lapte praf a carui valoare nutritionala este “foarte scazuta”, arata expunerea de motive.

Proiectul de lege va ajunge pentru dezbatere si aprobare la Camera Deputatilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea