Social

#lege #scoli inchise #parinti #zile libere

S-a votat proiectul de lege "zile libere pentru parinti" cand se inchid scolile

Veste buna pentru toti parintii. Acestia vor beneficia de zile libere platite pentru a sta acasa si a supraveghea copiii in situatia inchiderii temporare a scolilor din cauza unor situatii speciale. Proiectul de lege a fost adoptata de Comisia de Munca a Camerei Deputatilor.

Propunerea legislativa privind acordarea unor zile libere parintilor pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant a fost adoptata in plenul Senatului pe 3 martie.

"Se acorda zile libere unuia dintre parinti pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant unde acestia sunt arondati, ca urmare a conditiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de catre autoritatile competente cu atributii in domeniu," prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Prevederile se vor aplica parintilor ai caror copii au varsta de pana in 12 ani, inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant si parintilor copiilor cu dizabilitati inregistrati in cadrul unei unitati de invatamant.

Cati bani vor primi parintii

Pentru perioada in care vor sta acasa, parintii vor primi 75% din salariul net.

  • Zilele libere platite se vor acorda la cererea unuia dintre parinti, respectiv a tutorelui legal, in cazul familiilor monoparentale.
  • Prevederile se aplica pe baza unei declaratii pe propria raspundere, semnata de catre ambii parinti, cu exceptia familiilor monoparlamentale, depusa la angajator de catre parintele care va supraveghea copilul in perioada mentionata.
  • Cine incalca regula  risca sa nu mai poata beneficia de alte zile libere in situatii similare.

Proiectul va fi trimis plenului Camerei Deputatilor, care este forul decizional.

Sursa: Digi24
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.