Social

#sinucidere #sorin rosca stanescu #mircea stanescu

S-a sinucis fiul lui Sorin Rosca Stanescu

Fostul deputat PSD Mircea Stanescu , totodata fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu , a fost gasit, luni seara, in jurul orei 20:00, impuscat in cap, cea mai probabila fiind ipoteza sinuciderii.

Mircea Stanescu a fost gasit in casa sa din strada Paduri, din Bucuresti, intr-o balta de sange de avocatul acestuia, Catalin Dancu. Langa cadavru se afla un pistol Beretta de 9 milimetri detinut legal de fostul deputat, au declarat, surse din cadrul politiei.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a confirmat ca Mircea Stanescu a murit dupa ce s-a impuscat in cap. Potrivit lui Ciocan, autoritatile au fost anuntate in jurul orei 20:50. Cea mai probabila pare sa fie ipoteza sinuciderii deaorece Stanescu se afla in apartamentul sau iar usa de la intrare era incuiata.

Echipaje ale Sectiei 17 politie se afla la fata locului pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat.

Avocatul lui Mircea Stanescu a declarat ca ultima persoana care l-a vazut pe fostul deputat a fost logodnica acestuia, in jurul orei 8.00 dimineata.

Dancu s-a intors, luni seara, la locuinta unde a fost gasit Mircea Stanescu, dupa ce, cu aproape doua ore inainte, cand a parasit apartamentul, le-a spus ziaristilor doar ca l-a gasit pe clientul sau "rau". Avocatul a afirmat ca mai multe persoane au incercat sa dea de Mircea Stanescu pe parcursul zilei.

Catalin Dancu a mai spus ca ultima discutie cu fostul deputat despre accidentul rutier de pe 27 decembrie a avut loc duminica, iar starea psihica a lui Stanescu era buna.

Trupul neinsufletit al lui Mircea Stanescu a fost scos din apartamentul de pe Strada Panduri pentru a fi transportat la Institutul National de Medicina Legala, unde fostului deputat i se face necropsia.

Mircea Stanescu era urmarit penal pentru ucidere din culpa dupa ce, pe 27 decembrie, deputatul a lovit mortal un barbat cara traversa pe la trecerea de pietoni.

Prima ipoteza luata in calcul: sinuciderea

Politistii iau in calcul in primul rand posibilitatea ca Mircea Stanescu sa se se fi sinucis, deoarece acesta era urmarit penal pentru un accident rutier mortal.

Surse judiciare declara ca avocatul lui Stanescu, Catalin Dancu, ar fi spart usa apartamentului in care se afla Mircea Stanescu, avand permisiunea tatalui acestuia.

Dancu l-a gasit pe fostul deputat in jurul orei 20.15, in dormitor, si nu le-a putut preciza politistilor in ce zona era impuscat acesta.

Autoritatile sosite la locuinta in care a fost gasit fostul deputat si care apartine mamei sale au restrictionat accesul in scara blocului unde este situat apartamentul. Accesul se face pe baza de documente de identitate .

Un vanzator dintr-un chiosc de la parterul blocului a afirmat ca nu a auzit impuscatura si ca a aflat despre acest incident de la televizor. Potrivit lui, femeia cu care locuia Mircea Stanescu este cautata de politisti.

Acuzat de ucidere din culpa

Potrivit politistilor, proprietarul autoturismului implicat in accidentul de pe 27 decembrie ar fi Mircea Stanescu, fost parlamentar si fiul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu.

Masina avea numere de inmatriculare rezervate in mod obisnuit Senatului, insa politistii sustin ca autoturismul este inmatriculat pe persoana fizica.

Potrivit martorilor, la volanul autoturismului Mercedes s-ar fi aflat un barbat, insa accidentul a fost asumat initial de o femeie in varsta de 38 de ani.

Prietena lui Mircea Stanescu si-a asumat accidentul de pe 27 decembrie. Femeia, in varsta de 38 de ani, a fost acuzata de ucidere din culpa, insa, in urma audierilor martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului.

"In momentul in care echipa de cercetare a ajuns la fata locului, a fost gasit autoturismul implicat in accident, iar la volan se afla o persoana de sex feminin identificata ca fiind Marinela M., de 38 de ani din Bucuresti", informa comunicatul Politiei.

Femeia a fost testata cu aparatul alcooltest , rezultatul fiind "zero" si a fost condusa la INML unde i s-au recoltat doua probe de sange in vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, in urma audierii martorilor, procurorii au schimbat incadrarea juridica a faptei acesteia in cea de favorizare a infractorului, incepandu-se urmarirea penala impotriva lui Mircea Stanescu.

Fiul ziaristului Sorin Rosca Stanescu, urma sa afle oficial acuzatiile in aceasta saptamana, el fiind invinuit de omor din culpa in urma accidentului de pe 27 decembrie.

( cititi continuarea pe ziare.com )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea