Social

#scoala #copii #program #scolari #abandon scolar

Nou program pentru prevenirea abandonului scolar in Romania

Un nou program pentru prevenirea abandonului scolar in Romania a fost lansat la Bucuresti. Programul se numeste Platforma Nationala pentru Educatie si este dezvoltat de Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii in colaborare cu organizatia World Vision, reprezentanta UNICEF in Romania si Ambasada Frantei la Bucuresti.

"Platforma pentru educatie este o initiativa a mai multor organizatii nonguvernamentale, ministere, autoritati, de a realiza in mediul online o adunare de proiecte de buna practica, de servicii destinate copilului scolar, in scopul de a reduce fenomenul absenteismului si al abandonului scolar", a declarat Bogdan Simion, presedintele Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii.

Calin Popa, director World Vision Romania, sustine ca abandonul scolar nu este o problema a scolii, ci una nationala. El a precizat la fiecare opt ani in Romania ia nastere un judet de marimea Clujului de copii nescolarizati (circa 320.000 de persoane). Abandonul scolar predomina in mediul rural, unde rata saraciei depaseste 75%, a adaugat acesta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea