Social

#parinti #copii #tehnologie #gadgeturi

S-a intors roata. Copiii le dau lectii parintilor inca de la 3 ani!

Nici nu au iesit bine din scutece si deja stiu sa foloseasca gadgeturile si sa caute pe internet. Sociologii au constatat faptul ca varsta copiilor care au acces la o tableta sau un smartphone a scazut la trei ani, acestia reusind sa o manuiasca uneori mai bine decat parintii lor.

Potrivit unui studiu realizat pe 2.000 de parinti cu copii intre cinci si 11 ani s-a constat ca cei mici sunt conectati la mediul on-line inca de cand incep gradinita, scrie dailymail.co.uk. Acest lucru se datoreaza dispozitivelor "prietenoase" cu copiii.

Acest fapt a condus, de asemenea, la sporirea temerilor legate de securitatea cibernetica in randul parintilor. 53% dintre acestia au recunoscut ca nu stiu cum sa-i invete pe copiii lor despre potentialele pericole informatice, bazandu-se ca deprind aceste cunostinte de la scoala.

Potrivit cercetarii, unul din sapte parinti a recunoscut ca "a luat lectii" de utilizare a dispozitivelor inteligente de la copilul sau prescolar. Parintii se declara stupefiati de rapiditatea cu care invata odraslele lor cum sa foloseasca gadgeturile, declarandu-se de multe ori invinsi.

Sursa foto: iltalehti.fi

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea