Social

# disparitia omenirii #specia umana #sfarsitul lumii #apocalipsa #studiu

S-a dovedit stiintific: sfarsitul omenirii se apropie!

Apocalipsa este mai aproape decat ne-am fi asteptat, anunta cercetatori din cadrul unor univeritati de top din Statele Unite. Ei sustin ca lumea a intrat in a sasea perioada de extinctie in masa. Cea de-a cincea a fost fatala pentru dinozauri, care au pierit in urma cu 66 de milioane de ani.

De data aceasta, specia umana este cea amenintata cu disparitia. Vom muri de mana noastra, este concluzia cercetatorilor. Potrivit studiului publicat in revista "Science Advances" si citat de CNN, oamenii ar putea fi principalii responsabili prin schimbarile pe care le-au exercitat asupra mediului, prin defrisari, braconaj, pescuit excesiv sau incalzirea globala. Raportul, intocmit de oameni de stiinta de la universitati precum Stanford, Princeton si Berkeley, atrage atentia ca ritmul in care dispar speciile de vertebrate a crescut de 114 ori. In plus, in jur de 40% din totalul amfibienilor si 25% din mamiferele sunt amenintate cu disparitia, iar lemurii se confrunta cu o adevarata lupta pentru supravietuire: 94% din toti lemurii risca extinctia.

"Daca procesul va continua, viata va avea nevoie de multe milioane de ani pentru a-si reveni si insusi specia noastra ar putea disparea inca de la inceput", spus Gerardo Caballos, cercetatorul care a condus echipa care a lucrat la acest studiu.

In ultimii 540 de milioane de ani au avut loc cinci mari fenomene de acest fel. Ultima dintre ele, provocata de impactul cu un meteorit in zona Peninsulei Yucatan (Mexic), a avut loc in Cretacic si a dus la pierderea a 76% din specii, inclusiv a dinozaurilor, scrie adevarul.ro.

Sursa foto: dopepicz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea