Social

#femei #studiu #barbati #barbati uituci

S-a dovedit stiintific: barbatii sunt mai uituci decat femeile

Barbatii care uita zilele de nastere ale sotiilor sau copiilor ori data aniversara a casatoriei au de acum o scuza plauzibila. Cercetatorii norvegieni de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie au descoperit ca barbatii sunt mai uituci decat femeile, indiferent de varsta!

Barbatii uita mai repede decat femeile, este concluzia cercetatorilor norvegieni, care au fost uimiti sa constate problemele mari de memorie cu care se confrunta acestia. Specialistii sustin ca varsta nu este deloc responsabila pentru modul precar in care retin informatii. Problemele de memorie descoperite de oamenii de stiinta au fost aceleasi la toti barbatii, indiferent ca aveau 30 sau 60 de ani.

Studiul intreprins de norvegieni s-a bazat pe raspunsurile obtinute in urma intervievarii a 48.000 de persoane. Acestea au fost puse sa raspunda la un chestionar de noua intrebari, in care au fost intrebate daca isi amintesc usor nume si date de nastere sau daca pot reproduce anumite parti din conversatii purtate trecut. Cercetatorii au fost uimiti sa descopere ca barbatii au manifestat probleme la 8 din cele 9 intrebari, spre deosebire de femei, care nu au avut probleme decat la intrebarile referitoare la amintirea datelor sau numelor.

Sursa foto: marinecatering.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea