Social

#implant creier #stimuli artificiali #implant superputeri # inteligenta artificiala #implant

S-a descoperit implantul care iti da superputeri

Implantul care te poate transforma intr-un supererou este un dispozitiv care permite creierului sa receptioneze sistemele geomagnetice, prin trimiterea de semnale electrice catre cortexul vizual, in functie de pozitia capului.

Superimplantul a fost testat pe soareci care sufereau de deficiente de vedere, in cadrul unui studiu condus de cercetatorii Hiroaki Norimoto de la Universitatea din Tokyo si Yuji Ikegaya de la Institutul National de Informare si Comunicare Tehnologica din Japonia. Pusi intr-un labirint, acestia s-au descurcat la fel de bine sa iasa precum rozatoarele cu vederea perfecta.

Oamenii de stiinta viseaza la ziua in care, cu ajutorul unui astfel de implant, vom putea detecta geomagnetismul, razele ultraviolete si ultrasunetele si au mare incredere in capacitatea creierului uman de a-si extinde simturile cu ajutorul senzorilor artificiali.

Pana la capatarea superputerilor, acestia spera sa reuseasca sa optimizeze device-ul astfel incat sa poata fi folosit pentru persoanele oarbe.

"Cea mai importanta descoperire a studiului este ca putem vedea potentialul sau abilitatea latenta a creierului. Practic, descoperirile demonstreaza ca in cazul mamiferelor acesta este flexibil chiar si la maturitate si ca reactioneaza la stimuli noi pe care nu i-au mai experimentat vreodata", a declarat profesorul Yuji Ikegaya, dupa publicarea studiului in numarul din 2 aprilie 2015 a jurnalului online "Current Biology".

Sursa foto: frontiernerds.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea