Social

#munca #cariera #program de lucru #munca birou

S-a descoperit care este programul ideal de lucru. Tu il respecti?

52 de minute de lucru si 17 minute de pauza. Asa arata algoritmul perfect dupa care ar trebui sa se desfasoare o zi de munca, potrivit unor specialisti letoni, citati de Agerpres.

Astfel, dupa cateva ore de lucru, se recomanda o pauza mai consistenta, pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numeste a lucra inteligent.

Metoda a fost dovedita concret la Draugiem Group, firma letona care a elaborat si un studiu in acest sens. Cu ajutorul unui soft s-a urmarit ce faceau salariatii la calculator in aplicatii considerate "productive", "neproductive" sau "neutre". Rezultatul a fost ca 10% dintre salariatii cei mai eficienti luau pauze regulat, iar la campionii productivitatii ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba insa de o adevarata pauza si o adevarata odihna, nu de 17 minute petrecute pe un site de socializare sau la o barfa cu colegii de serviciu.

Potrivit unui alt studiu realizat anul trecut de britanici, cea mai scazuta productivitate se inregistreaza la ora 14.55, adica in jurul orei mesei de pranz, noteaza Agerpres.

Sursa foto: caemployeerights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea