Social

#muzeul kitsch-urilor #kitsch #vot #romania

S-a deschis muzeul kitsch-urilor din cultura romaneasca! Voteaza-ti preferatele

Un muzeul online al celor mai relevante kitsch-uri din cultura romana a fost deschis online. Timp de doua saptamani, romanii pot vota online kitsch-uri autohtone din numeroase categorii.

Romanii pot vota aici kitsch-urile cele mai relevante din urmatoarele categorii:

  • Kitsch istoric si legendar (nominalizatii fiind Elena Ceausescu, Dracula, Arsenie Boca, Dacii si Mos Gerila)
  • Arhitectura si monumente (nominalizatii fiind Turnul Eiffel de la Slobozia, Bustul de la Scornicesti, Inima lui Isus din Lupeni, Harghita, Casa Poporului, teapa lui Ghildus)
  • Arta decorativa si design interior (nominalizatii fiind pestele de pe televizor, carpeta cu rapirea din serai, prosoapele soferilor de tir, animalele impaiate si piticii de gradina)
  • Cultura si fashion (nominalizatii fiind papucii cu puf, tatuajele kitschoase, treningul cu pantofi, ghiulurile, plasa de rafie, dansul pinguinului)
  • Media si digital (nominalizatii fiind selfie-urile in baie, OTV, titlurile de tabloid, sms-urile de sarbatori, prezenta online a cocalarilor si pitzipoancelor)

Categoriile si nominalizarile au fost facute de o comisie formata din Sergiu Vasile (Utopia Balcanica si Timesnewroman), Mihai Popescu (VICE), Corina Bacanu, Cristian simonca (Blogu’ lui Otrava), Ioana Manoiu (Managing Partner GMP Public Relations) si Cristian Lica, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum. Comisia a tinut cont de sugestiile exprimate de vizitatorii muzeului si de recomandarile din Social Media.

"Demersul nostru stiintific nu intentioneaza sa jigneasca pe nimeni, nici sa aduca atingere demnitatii nimanui. Din aceasta cauza, nu au fost incluse in concurs persoane fizice, in viata, a caror imagine ar putea fi afectata de rezultatele concursului", a declarat Cristian Lica, Kitsch manager la Romanian Kitsch Museum.

Voturile vor putea fi exprimate pana pe 31 iulie, pe 1 august avand loc ceremonia de premiere a celor mai relevante kitsch-uri autohtone. Participantii vor putea vota o singura data la fiecare categorie si isi vor putea prezenta si argumentele intr-un scurt text. Pe perioada desfasurarii concursului, nu vor fi prezentate rezultate partiale ale votului. Cele finale vor fi prezentate la sfarsitul competitiei.

Acest demers face parte din realizarea unui studiu stiintific sub auspiciile celei mai recente destinatii muzeale ale bucurestenilor si turistilor, Muzeul Kitsch-ului, ce include aproximativ 200 de exponate si poate fi vizitata din luna mai in Strada Covaci nr. 6 din Centrul vechi al Capitalei. La doua luni de la deschidere, Muzeul Kitsch-ului a devenit unul dintre cele mai interesante muzee din Bucuresti.

Exponatele provin din colectia personala a proprietarului Cristian Lica, realizata de-a lungul unor ani buni cu ajutorul consignatiilor, targurilor de profil si altor colectionari si imbogatita recent cu numeroase artefacte. Investitia lui in noua destinatie culturala se ridica la peste 15.000 de euro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea