Social

#rusia #curtea constitutionala #constitutie #suveranitate #principiul suveranitatii

Rusia vrea stergerea principiului suveranitatii din Constitutiilor republicilor autonome

Rusia le cere republicilor autonome sa renunte la principiul de suveranitate din propriile Constitutii. Potrivit presei internationale, Curtea Constitutionala din Rusia le-a cerut acestor republici sa renunte la principiul de suveranitate mentionat in Constitutiile lor, pentru ca intra in contradictie cu legislatia federala.

Printre aceste republici se numara Tatarstan, Baskiria, Baskotorstan, Saha (Iakutia), Tuva, Cecenia, Bureatia, regiunea Krasnodar, Nenetk si Iamalo-Nenetk, Kabardino-Balkaria, potrivit Adevarul. In legatura cu acestea, la care se adauga si restul republicilor autonome care au fost parte din fosta URSS, Curtea Constitutionala rusa a atras atentia institutiilor responsabile cu legislatia din aceste tari in legatura cu necesitatea aplicarii legislatiei regionale conform Constitutiei si deciziilor Curtii Constitutionale.

Conform Kommersant, citat de NewsIn, principiul de suveranitate, sub forma diverselor formulari, este prezent in Constitutiile din numeroase regiuni si republici autonome din Rusia, cu statut de subiect federal. Inca din 2000 si 2001, Curtea Constitutionala a decis inadmisibilitatea prezentei in Constitutiile regiunilor si republicilor autonome din Rusia a prevederii privind suveranitatea acestora, insa pana in prezent nu au fost luate masuri in acest sens.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea