Social

#rusia georgia #ancheta fortata #crima razboi

Rusia si Georgia, fortate sa inceapa o ancheta impotriva crimelor de razboi

Organizatiile pentru respectarea drepturilor omului forteaza autoritatile ruse si georgiene sa porneasca o ancheta, in privinta crimelor de razboi din conflictul celor doua tari.

" Human Rights Watch " a intocmit un raport de 200 de pagini, care atesta atacurile impotriva populatiei civile in conflictul dintre cele doua armate, informeaza Reuters. Raportul cuprinde atacurile georgiene asupra Osetiei de Sud, care au vizat o epurare pe razboi ", arata raportul. Ambele guverne au negat acuzatiile de crime de razboi , declarand ca nu au folosit forta militara impotriva populatiei civile.

In acelasi timp si autoritatile din Osetia de Sud au negat faptul ca ar fi atacat etnici georgieni . Un raport al Georgiei arata ca, in timpul conflictului, au murit 228 de civili si 169 de militari georgieni. De cealalta parte, autoritatile ruse au afirmat ca 165 de civili din Osetia de Sud au fost ucisi, de catre militarii georgieni.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea